fredag 25 maj 2012

Kakelugnen eldningsbar

Imorse kl 7.30 släppte jag in sotaren för att besiktiga den lagade kakelugnen och den fick hans godkännande! Nu är det alltså OK att elda i den, även om det inte känns aktuellt precis just nu i denna värme och fortfarande skall golvplåt och och helst även ytterluckor på plats.

Han passade också på att sota och testade även köksspisen och de två kaminerna samt klättrade upp på taket och sotade skorstenen. Därvid skrämde han bort fiskmåsen på sockenmagasinets tak, men den lade sig åter att ruva så snart han klättrat ner igen.

Det doftar helt gudomligt här ute nu av tusentals liljekonvaljer, syreen och blommande äppelträd. Att väldoften har en hälsobringande effekt tror jag på, eftersom den gör att man automatiskt andas extra djupt och därmed möjligen drar ner hälsosamma eteriska ämnen i lungorna. Om inte annat får de en extra dos syre för blodet att hämta upp!

Även maskrosorna står i sitt gula flor - förra helgen var det mest gullvivor där dessa nu tagit över (MP har valt tidpunkten för sin kongress mycket medvetet....!) Bilder från förra helgen ska jag lägga in så snart som möjligt!

Inga kommentarer: