fredag 7 oktober 2011

Jans födelsedagsfest

I Småskolans skolsal, som fortfarande inte är ommålad, och som hade stått tom i 39 år när jag köpte huset 1998, höll vi fest för Jan på hans, ja, vad var det nu..? - årsdag. Klicka gärna på bilderna för högre upplösning. Fotograf, som därför inte finns med på bilderna, är Mats Holmstrand. Inte heller Apollo är med på bild.Att vara ute en stund är inte helt fel, när man just kommit och har suttit i bil så länge och även om man har tofflorna på. Nicolas i kojan.


Nicolas och Mohamad.Den gamla katedern, som fungerade bra som present- och tårtbord!


Tre rosor i vasen från oss syskon. Mohamad häller upp välkomstdrink, som både bestod av mousserande vin och alkoholfritt vin. Fr v Ingrid, Jan, Samuel, Mohamad och Paolo.


Jan och Ingrid. Hurra, för födelsedagsbarnet!Mat: Buffé från Hygns gård. Potatisgratängen är ännu kvar i ugnen.Stina, Samuel och Mohamad.Skål, Ingrid, Arne och Jan!Roligt, Stina! Dags att röra på sig efter maten!..eller rita på svarta tavlan.


Eller rita och måla lite med Mohamad som sällskap.En annan har varit liten, han också. Födelsedagsbarnet är det lilla ljuslockiga barnet med stort hårburr. Tänk, vad söt! Klicka för att se bättre!

Födelsedagstårtan har Mohamad gjort på Alimenta i Huddinge..White Lady. Mmmm. Tyvärr hade vi glömt tårtbestick, men man tager vad man haver.Födelsedagsbarnet hugger in på födelsedagstårtan!


Tårtmakaren Mohamad.Så sjunger vi och spelar en stund, bl a Slipstenswajsa ur häftet med visor på "Ossmål", dvs Orsamål, som jag köpte på slipstensmuséet i Kallmora när jag var på släktforskningsresa i Dalarna i somras, och som Jan nu fick. Den gamla tramporgel från småskolan vid Nya Kyrkan, låter så bra när Jan spelar på den! Fr v Nicolas, Jan och undertecknad.
Hymn till Södra Råda skrev jag den 1 oktober 1998, när jag just tecknat kontraktet på huset. Därför tillägnad Jan, då hans födelsedag ju infaller den 1 oktober! Nu del i svit på fem delar. Fram skymtar också DVD:n om 1941, året då Jan föddes, och som vi tittade på senare på kvällen.

Vi hade det så mysigt och trevligt och nu får jag räkna upp dem / er som tyvärr inte kunde vara med oss, nämligen Inger, David (som var i Boston), Kerstin och Dan (som just denna dag kom tillbaka från Sydafrika), Martin och Lina (som är i Sydamerika), Johanna, Dennis, Alva och Olle. Men vi får hoppas att vi får många fler tillfällen att träffas i framtiden! Hoppas också att ni känner att ni genom detta har kunnat vara med lite grand, iallafall!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Se där, det känns som en intim trevlig samvaro. Mycken glädje
Hälsn Allan

Elisabeth Holmstrand Gustafsson sa...

Det var en riktigt, riktigt trevlig fest, Allan! Det är roligt att vi var relativt många som kunde sova över där också (7 stycken). Det kunde vi inte för 10 år sedan när vi firade Jans 60-årsdag där! Då blåste det dessutom in frostig luft genom en och annan sprucken ruta, så att folk fick sitta inlindade i filtar. Fast då var vi 35 personer, så då värmde vi väl upp varandra rätt bra!

Nu var det i varje fall inget fel på temperaturen - varken inne i skolsalen eller oss som var där emellan! Det är så roligt att få träffas så här med barn och barnbarn dessutom så här på höstkanten, även om, som sagt, många av bl a barnen och kusinerna tyvärr inte kunde komma p g a att de var på resande fot!

Och min käre bror ville jag fira alldeles särskilt i år med anledning av det jobb han lagt ned på trappen - en härlig kvällssolstrapp, som jag blir glad bara av att se bilderna på! En grejt trapp, m a o! Ha det bra och tack för kommentaren!