söndag 9 oktober 2011

Första frostnatten

....var det i natt. Stjärnklart och kyligt. - 1 visade temperaturmätaren hela vägen från Värmlands Säby och hit igår natt. Jag räddade in paprikaplantorna, varav den ena syns på bilden. Har paprikorna hunnit så här långt, så......
Däremot frös alla tomatplantorna, men jag tror att själva tomaterna klarat sig rätt bra och att det bara var de känsliga bladen som inte tålde frosten. Det visar sig....Annars får det väl bli tomatchutney och tomatmarmelad av de stora, saftiga gulgröna tomaterna!


Pelargonbladen på perlargoniorna i det nordöstra hörnet såg också lite slokande ut, så jag vet inte hur det har gått. Den röda Flitiga Lisan på uthuset som blommat och lyst så fint hela sommaren var helt frusen och slokar nu så mycket att det bara är vidare transport till komposten som återstår.

Dock ger jag tomaterna chans ännu några dagar. Det skall nämligen bli mildare och på SMHI:s hemsida är det en stor sol över Gullspång både tisdag, onsdag och torsdag! Kan också ge chans till lite målning, så här på sommarens allra yttersta sluttamp?

Inga kommentarer: