lördag 16 april 2011

Här var det dörr!Då var dörren på plats, liksom dörrfoder m m på insidan. Bengt Bygdén har gjort en ny karm, som är väldigt fin. En ny låskolv är också ditsatt. Huset har fått ytterligare ett lyft, med möjligheten att gå ut denna väg och sitta på trappen (som, som framgår, ännu ej finns) och beskåda solnedgången.

Skrapning av dörren återstår och målning av både dörr och vägg. Sedan kan man hoppa upp till och ned från dörren... fast eftersom alla troligen inte kan det, återstår alltså en trappa!

Dörren är alltså den gamla, som legat längst in vedboden minst sedan 1959, då skolan lades ned, men säkerligen längre än så. Jag förstår nu varför den togs bort och man satte igen dörrgluggen. Det blåser genom dörren! Den är ej heller helt rak, utan det är en liten glipa nedtill. Det kan inte ha varit lätt på vintern för de stackars barnen som skulle hänga sina kläder i detta förmodligen iskalla kapprum.

Nåja, den får duga tills jag har råd att sätta dit en mer kompakt sak. Dörrar är inte billiga! Så den här får allt duga och med lite snickerispackel i springorna och ny färg blir den nog finfin - åtminstone några somrar till!Förra måndagen: Dörren på plats men väggen inte åtgärdad än.

Inga kommentarer: