onsdag 24 juli 2013

Fönstret isatt

....med hjälp av Bertil Lindström. Mats kollar att allt går bra.

Det var ett fasligt sjå att få fönstret på plats, eftersom vi satte fast ett nytt gångjärn och det tyvärr inte passade riktigt...Med stämjärn, slipning och "skam den som ger sig" kom det på plats till slut ändå.

Mats har målat det och Svenssons Färg i Otterbäcken kittat och satt fast rutorna. Dock är rutorna lite för små, så de åkte lite hit och dit, eftersom kittet inte torkat. Dessutom är ju rutan längst upp till vänster trasig, men den trasiga rutan hade jag lagat med glaslim, eftersom jag inte vill byta ut de gamla rutorna mot nya, plana. När Svensson kittade, gick dock limmet upp igen, trots att det härdat i solen, så nu är det en liten glipa på någon millimeter mellan hörnbiten och resten av rutan.

Återstår att göra på fönstret är att sätta fast beslag i hörnen. Som synes på bilden har jag fyllt igen hål efter ruttet trä med linoljekitt, men det verkar faktiskt ha härdat och fäst såpass att det skall gå att skruva fast beslag där.

Dessutom skall det målas ovanpå kittet och skarven mellan den lösa glasbiten och resten av rutan tätas med färglöst silikon.

Det är ett sjå med gamla fönster!!!

Inga kommentarer: